پیشرفتهای فناوری در حوزه یادگیری و ورود دیجیتال مارکتینگ در آموزش در سالهای اخیر بسیار چشمگیر بوده است و استفاده از ابزارهای آموزشی مدرن هم برای مدرسان و معلمان و هم برای دانشآموزان به یک ضرورت تبدیل شده است. اگر میخواهید دانش خود را با سایرین به اشتراک بگذارید و دورههای آموزشی مختلفی را در وبسایت خود برگزار کنید، قبل از هر چیز به پلاگین LMS وردپرس نیاز دارید. LMS مخفف Learning Management System یا سیستم مدیریت یادگیری است. استفاده از افزونههای LMS وردپرس آسان است و شما را قادر میسازد تا دورههای آنلاین خود را با استفاده از پلتفرم وردپرس ایجاد و مدیریت کنید. در این مطلب قصد داریم تا با بهترین پلاگین LMS وردپرس آشنا شویم و پلاگینهای سیستم مدیریت یادگیری را با هم مقایسه کنیم.
افزونه LMS چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟
سیستم استاندارد وردپرس در ایجاد دورههای آنلاین قابلیت چندانی ندارد و برای کارهای آموزش حرفهای به نظر نمیرسد. قابلیتهای زیادی ندارد و ممکن است در نهایت آنطور که می خواهید حرفهای به نظر نرسد. اگر هدف شما ایجاد و سپس فروش دورههای آموزشی خود در محیط آنلاین است، باید تلاش کنید تا وبسایت شما حرفهای و کامل به نظر برسد.
پلاگینهای LMS وردپرس ابزارهایی هستند که امکان ایجاد، مدیریت و ارائه انواع محتوای آموزشی به دانشآموزان را فراهم میکنند. این پلاگینها مانند دانشگاه یا کلاس درس آنلاین عمل میکنند و به دانشجویان و دانشآموزان این امکان را میدهند که از خانه یا محل کار خود به کلاس درس دسترسی داشته باشند. پلاگینهای LMS به معلمان در ساختاربندی دروس، تفکیک آنها به ماژول، ایجاد آزمون، آپلود منابع و موارد دیگر کمک میکنند.
استفاده از افزونه LMS ورپرس آسان و کاربردی است. این پلاگینها راهی عالی برای ادغام آموزش آنلاین راحت و آسان در وبسایت شما هستند. شما میتوانید بهترین پلاگین LMS وردپرس را بر اساس نیاز خود دانلود کنید، آن را به سایت خود اضافه کنید و سپس کار آموزش آنلاین در وبسایت را شروع کنید.
ویژگیها و امکانات مهم پلاگین LMS وردپرس
قبل از اینکه به بررسی LMS وردپرس بپردازیم، بیایید در مورد ویژگیهایی صحبت کنیم که باید در زمان انتخاب و نصب افزونه به دنبال آنها باشید. یک پلاگین LMS خوب امکانات زیر را فراهم میکند:
- امکان آپلود مطالب دوره: پلاگین LMS باید به شما امکان آپلود مطالب مختلف دوره را بدهد. این مطالب شامل متن، فایلهای PDF کتابها یا کاربرگهای دوره، و مطالب ویدیویی یا صوتی است.
- مدیریت پروفایل دانشآموزان: با استفاده از افزونه LMS باید بتوانید تعداد دانشآموزانی که در دوره شما ثبت نام کردهاند را پیگیری کنید.
- پیگیری پیشرفت دوره: این ویژگی به دانشآموزان اجازه میدهد تا پیشرفت خود را پیگیری کنند و درسها را تا جایی که خواندهاند و رها کردهاند، ادامه دهند.
- انتشار تدریجی محتوا: (Drip-feeding) شما میتوانید به جای انتشار یکباره همه مطالب، درسها را بر اساس یک برنامه زمانبندیشده منتشر کنید. مزیت اصلی انتشار تدریجی این است که محتوا را قابل فهمتر میکند و به کاربران کمک میکند تا دورههای گستردهای را مدیریت کنند.
- پشتیبانی آزمون و امتحان: دانشآموزان باید بتوانند میزان آموختههای خود را ارزیابی کنند. پلاگین LMS امکان آزمون گرفتن را فراهم میکند.
- ویژگیهای گیمیفیکیشن: گیمیفیکیشن به دانشآموز در آموزش انگیزه میبخشد. هر زمان که دانشآموز اقدام مثبتی را در دوره شما انجام میدهد و یک بازی آموزشی را به انتها برساند، برای او جایزه و امتیازی در نظر گرفته میشود. این کار میتواند یک انگیزه عالی برای تکمیل دوره توسط دانشآموزان باشد.
- درگاههای پرداخت مختلف: پرداخت را برای دانشجویان با روش دلخواه خود آسان کنید. یک پلاگین LMS خوب، امکان پرداخت از درگاههای بانکی مختلفی را فراهم میکند.
- قابلیت ادغام با یک پلاگین تعامل اعضا: این قابلیت به دانشآموزان اجازه میدهد تا با هم تعامل داشته باشند و به یک جامعه تبدیل شوند.
- قابلیت ارائه تکالیف برای انجام: با این ویژگی میتوانید به دانشآموزان خود تکالیف اضافی بدهید تا نمرهدادن به آنها آسانتر و عادلانهتر شود.
فراتر از آن، پلاگین LMS وردپرس شما باید با اعلانهای ایمیل داخلی نیز همراه باشد تا دانشآموزان را در مورد خرید یک دوره، پیشرفت و موارد دیگر مطلع کند. ضمن اینکه استفاده از ابزارهای بازاریابی نیز مزیت محسوب میشوند. شما میتوانید از یک برنامه منظم برای تبلیغ دوره یا ارائه کوپنهای تخفیف استفاده کنید تا افراد بیشتری را برای ثبتنام در دورههای مختلف وبسایت آموزشی خود تشویق کنید.
بهترین پلاگینهای LMS وردپرس
ما پس از بررسی تمامی پلاگینهای LMS موجود در بازار برای وردپرس، محبوبترین و مفیدترین پلاگینها را برای کاربران ایرانی ارائه کردیم تا بهراحتی انتخاب خود را انجام دهند. این پلاگینها عبارتند از:
- LearnPress (بیش از 90،000 نصب فعال)
- MasterStudy LMS (بیش از 10،000 نصب فعال)
- Lifter LMS (بیش از 10،000 نصب فعال)
- Tutor LMS (بیش از 80،000 نصب فعال)
- Sensei LMS (بیش از 10،000 نصب فعال)
- LMS by Masteriyo (بیش از 2000 نصب فعال)
- LearnDash
اگرچه ما این پلاگینها را انتخاب و معرفی کردهایم، ولی به این معنی نیست که سایر افزونهها بد هستند. اگر شما پلاگین LMS وردپرس دیگری را پیدا کردهاید که فکر میکنید برای شما مناسب است، مطمئناً میتوانید با آن پیش بروید. در ادامه به بررسی دقیقتر هر یک از این پلاگینها میپردازیم.
معرفی کوتاهی از بهترین پلاگینهای LMS وردپرس
اکنون که مقایسه کاملی از چند پلاگین برتر LMS وردپرس داشتیم، بیایید نگاهی دقیقتر به هر کدام از این پلاگینها و چند پلاگین دیگر داشته باشیم تا روند انتخاب برای شما آسانتر شود.
1. LearnPress
با داشتن بیش از 100،000 نصب فعال، LearnPress در مقایسه با سایر افزونههای لیست شده در این وبلاگ در بازار محبوبتر است. این افزونه دارای امتیاز 4.5 از 5 در فهرست وردپرس و بیش از 400 رتبه پنج ستاره است. این پلاگین از ایجاد یک برنامه درسی گرفته تا شرکت در آزمونها، امکانات زیادی را برای مدرسان و دانشآموزان فراهم میکند. LearnPress یک نسخه رایگان به کاربران ارائه میدهد و همه ویژگیهای ضروری در آن رایگان هستند. اما اگر بخواهید ویژگیهای پیشرفتهتری را داشته باشید، میتوانید نسخه پولی آن را خریداری کنید. درگاههای پرداخت زرین پال و پی از پلاگین لرنپرس پشتیبانی میکند.
پشتیبانی LearnPress به صورت آنلاین و از طریق ایمیل است. پشتیبانی ایمیل آنها معمولاً ظرف 24 ساعت به شما پاسخ میدهند.
نقاط مثبت
- رایگان بودن بخشی از امکانات
- ارائه دموی قالب
- بهروزرسانی مداوم برای رفع اشکالات و بهبود امنیت
- گزینه عالی برای مبتدیان
- قابلیت ادغام با BuddyPressو انجمن های bbPressوردپرس
- ارائه افزونههای رایگان شامل لیست علاقه مندیها، بررسی دورهها و دورههای پیش نیاز
- سیستم ایمیل خودکار داخلی برای ارسال نتایج آزمون برای شرکت کنندگان
- دارای ابزار مدیریت برای پیگیری عملکرد دانشآموزان، نمرات و محتوای دوره
- امکان اتصال به درگاههای پرداخت زرین پال و pay.ir در ایران
نقاط منفی
- دریافت همه ویژگیها و افزونههای حرفهای آن گرانتر است.
- برای ارائه قابلیت ارائه تدریجی دروس و گواهینامهها به افزونههای پریمیوم نیاز دارد.
- پشتیبانی آن 24 ساعته و سریع نیست.
2. LearnDash
LearnDash یکی از محبوبترین افزونههای LMS وردپرس است. این افزونه غیررایگان، استفاده آسانی دارد و به دلیل قابلیتهای حرفهای، گزینهای جذاب برای انتخاب خواهد بود. ایجاد دوره در لرندش بهراحتی و با Drag and Drop انجام میشود. با این پلاگین LMS وردپرس میتوانید دورههای متعدد و آزمونهای مختلف برگزار کنید. همچنین میتوانید محتوا را برای کل طول دوره از طریق گزینه انتشار تدریجی محتوا (content dripping) برنامهریزی کنید.
در پلاگین LearnDash، تجربه یادگیری آنلاین با روشهایی مانند گیمیفیکیشن، یادگیری اجتماعی و محتوای خرد پشتیبانی میشود که به نظر میرسد در حال حاضر بسیار مورد استقبال دانشآموزان قرار گرفته است. LearnDash سیستمی دارد که به دانشآموزان اجازه میدهد قفل دورههای آموزشی را بر اساس تعداد امتیازی که در طول دوره کسب کردهاند، باز کنند. این سیستم باعث افزایش انگیزه و تعامل دانشآموز میشود. دانشآموزان همچنین میتوانند پیشرفت خود را در هر مرحله از فرآیند یادگیری پیگیری کنند.
پلاگین لرندش برای افرادی مناسب است که میخواهند از افزونه آموزشی وردپرسی استفاده کنند که دارای ویژگیهای فراوان است.
LearnDash برای گزینههای پرداخت پیشرفته، باید با WooCommerce یا افزونه های شخص ثالث مشابه یکپارچه شود. درگاه پرداخت زرین پال از پلاگین لرندش پشتیبانی میکند.
نقاط مثبت
- امکان انتخاب از بین گزینههای عضویت، اشتراک و خرید برای یکبار استفاده
- ابزارهای آزمون و مدیریت از جمله کتابهای نمرهدهی و معیارهای سنجش دانشآموز
- سازگاری با تمامی قالبهای وردپرس
- پشتیبانی از انواع رسانهها از جمله ویدیو، صدا، تصاویر، فایل های Adobe Captivate و Google Docs.
- سازگار با درگاه های پرداخت PayPal و Stripe
- امکان بازاریابی دورهها از طریق ابزارهای کسب درآمد مانند سبد خرید، عضویت، اشتراک، بستههای دوره و مجوزهای دوره
- ارسال اعلانهای ایمیل خودکار و گزارش دقیق
- ماژولها و گواهیهای آموزشی دریپ فید.
- امکان استفاده از افزونههای اضافی و افزونههای ممتاز (مانند افزونه ایجاد دوره مقدماتی) برای عملکرد پیشرفته
- امکان اتصال به درگاههای پرداخت زرین پال در ایران
نقاط منفی
- نسخه آزمایشی رایگان ندارد (اما اگر محصول را دوست ندارید میتوانید ظرف 15 روز آن را لغو کنید).
- برای ارائه گزینه های پرداخت جامع به افزونه شخص ثالث مانند WooCommerce یا Easy Digital Downloads نیاز دارد.
- برای افزودن ویژگیهای تبلیغاتی، مانند کوپن تخفیف، به یک افزونه جداگانه نیاز دارد.
- هزینههای پنهان متعدد به دلیل نداشتن افزونههای کافی، تخمین بودجه شما را دشوار میکند.
3. MasterStudy LMS
MasterStudy LMS به دلیل UI/UX کاربرپسند بسیار محبوب است. این افزونه بیش از 10،000 نصب فعال و بیش از 150 امتیاز پنج ستاره دارد. حتی اگر در دنیای وردپرس مبتدی باشید، هرگز با مشکلی در کار با این افزونه مواجه نخواهید شد. فرآیند یادگیری و کار با این افزونه بسیار ساده و سریع است.
MasterStudy سه نوع محتوای درسی ارائه میدهد:
- متن
- ویدیو
- اسلاید
این پلاگین دارای یک سیستم پیامرسانی و سیستم اعلان است که مشارکت دانشآموزان را افزایش میدهد. این افزونه با هر قالب وردپرسی که انتخاب میکنید بهراحتی کار میکند
MasterStudy برای استفاده رایگان است، اما یک نسخه “حرفهای” یا “Pro” هم دارد که پولی است. در نسخه پریمویم یا پولی، قابلیتهای حرفهای را ارائه میدهد
MasterStudy دارای پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته و پشتیبانی آنلاین است.
نقاط مثبت
دارای یک باکس ارسال پیام است که امکان پرسش در کلاس آنلاین را میدهد.
برای استفاده در زمان ایجاد و مدیریت دورهها ساده و آسان است.
میتوانید طیف وسیعی از مواد درسی، از جمله فیلمها، نمودارها، و اسلایدها را به کمک آن ایجاد کنید.
عناصر کلیدی آن با Vue.js ساخته شدهاند که بارگذاری سریع صفحه و انتقال متناسب صفحه را فراهم میکند.
امکان نمرهدهی در دورهها و گواهیهای پایان دوره را فراهم میکند.
نقاط منفی
- با SCORM سازگار نیست.
- ویژگی گیمیفیکیشن ندارد.
- بیشتر افزونههای آن پولی هستند.
- درگاههای پرداخت ایرانی از آن پشتیبانی نمیکنند.
4. LifterLMS
Lifter LMS نیز یکی دیگر از پلاگین های محبوب است که به دلیل تطبیق پذیری آن شناخته شده است. شما بهراحتی می توانید هر دوره آنلاینی را با هر موضوعی به کمک این LMS راهاندازی کنید. LifterLMSبا بیش از 10،000 کاربر فعال و تقریباً 300 امتیاز پنج ستاره، بیش از 8 سال است که انتظارات کاربران خود را برآورده میکند. این پلاگین میتواند انتخاب بسیار خوبی برای مرکز آموزش آنلاین و مدرسان غیرحضوری باشد.
LifterLMS بعضی از امکانات خود را رایگان ارائه میدهد و از افزونههای LMS اوپنسورس وردپرس است. این پلاگین همراه با ابزارهای مدیریت محتوا است که به شما کمک میکند دورههای آموزش جداگانه، وبسایتهای عضویت مبتنی بر آموزش و MOOC (دوره آزاد انبوه برخط) را ارائه دهید.
درگاه پرداخت زرین پال از پلاگین لیفتر الاماس پشتیبانی میکند.
پشتیبانی LifterLMS در ساعات کاری در دسترس است. اگر از LifterLMS استفاده میکنید و سؤالی دارید، میتوانید یک تیکت ارسال کنید و سپس ظرف 12 ساعت پاسخ دریافت کنید. اگر کاربر نسخه رایگان این پلاگین هستید، میتوانید سوال خود را از انجمن مخصوص LifterLMS بپرسید.
نقاط مثبت
- دارای نسخه آزمایشی رایگان
- دارای سیستم ایمیل خودکار
- امکان ارائه گواهی پایان دوره و نشان موفقیت
- قابلیت ادغام با PayPal، Stripe، WooCommerce و Authorize.net
- دارای بسته گرافیکی با پسزمینه و دیگر عناصر طراحی
- قابلیت ادغام با ویرایشگرهای Drag and Drop (کشیدن و رها کردن) که تجربه طراحی بصری قویتری را ایجاد میکند.
- ادغام با ابزارهای بازاریابی، از جمله MailChimp، WooCommerce، و WPForms
- امکان اتصال به درگاههای پرداخت زرین پال در ایران
نقاط منفی
- افزونههای پریمیوم آن گران است.
- با SCORM سازگار نیست.
- گزینههای ارزیابی و آزمون محدودی دارد.
5. Tutor LMS
از بین تمام افزونه هایی که در اینجا لیست شدهاند، Tutor LMS دومین افزونه محبوب در این مطلب معرفی شده است. این افزونه بیش از 70،000 کاربر فعال و بیش از 400 امتیاز پنج ستاره دارد. در عین حال رابط کاربری چشمنواز و عملکرد فوقالعاده سریع این پلاگین است که باعث میشود این افزونه ارزش وقت گذاشتن و نصب را داشته باشد.
توتر الاماس تمام ویژگیهایی را که بهترین افزونه LMS وردپرس باید داشته باشد داراست. این پلاگین به کاربر این امکان را میدهد تا دورههای آموزشی ایجاد کند و از آموزش خود کسب درآمد کند. شما میتوانید تمامی این کارها را بدون نیاز به کدنویسی انجام دهید.
پشتیبانی Tutor LMS به صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته در دسترس است؛ همچنین می توانید برای دریافت پاسخ های خود به صفحه پشتیبانی سایت آنها مراجعه کنید.
نقاط مثبت
- امکان ساخت دوره با drag and drop
- قابلیت بررسی پیشرفت دوره و پیگیری عملکرد
- امکان بررسی درآمد و سابقه خرید
- دارای محتواهای تعاملی
- امکان ایجاد آزمون و مسابقه پیشرفته با 10 نوع سوال
- داشتن افزونههای مفید مانند چندمعلمی، گزارشها، تکالیف، پیش نیازهای دوره، گواهیها، ایمیل، پیش نمایشهای دوره و غیره
- قابلیت ادغام با Easy Digital Downloads و WooCommerce
نقاط منفی
- با SCORM سازگار نیست.
- امکان گیمیفیکیشن ندارد.
- به ادغامهای دیگری نیاز دارد تا درگاههای پرداخت متعدد را امکانپذیر کند.
- درگاههای پرداخت ایرانی از آن پشتیبانی نمیکنند.
6. Sensei LMS
Sensei LMS ممکن است در مقایسه با LearnPress یا Tutor LMS کاربران زیادی نداشته باشد، اما جالب است بدانید که این پلاگین توسط همان شرکتی طراحی شده است که وردپرس و WooCommerce را توسعه داده است. UI/UX این افزونه چندان قوی نیست و فقط یک UI اولیه دارد که استفاده از آن برای شما کافی خواهد بود.
با این افزونه میتوانید بسیاری از کارهای عمومی LMS مانند ایجاد دورهها، مدیریت دانشآموزان، شرکت در آزمونها، نمرهها و دریافت پرداختها را به راحتی انجام دهید. Senseiبرای شروع رایگان است و میتوانید از ویژگیهای عمومی آن بدون پرداخت هزینه استفاده کنید. اگر نسخه پریمیوم و حرفهای آن را میخواهید، باید هزینه پرداخت کنید.
نقاط مثبت
- میتوانید استفاده از افزونه را کاملاً رایگان شروع کنید.
- امکان ایجاد آزمونها و محتوای تدریجی، ارائه گواهینامه و پیگیری پیشرفت دوره را ارائه میکند.
- حالت یادگیری برای افزایش تعامل و تمرکز دانشآموز را دارد.
- بسیاری از گزینههای کسب درآمد از طریق WooCommerce و امکان فروش دورهها را با پرداخت یکباره فراهم میکند.
- سیستم آزمون چندگزینهای، بانک سوالات، پر کردن جای خالی، و سوالات مبتنی بر فایلهای چندرسانهای را ارائه میدهد.
نقاط منفی
- نسخه پریمیوم آن دموی رایگان ندارد (فقط 14 روز ضمانت بازپرداخت دارد).
- هیچ بستهای در این پلاگین وجود ندارد که همه ویژگیها را یکجا ارائه دهد – خرید افزونههای جداگانه میتواند گران باشد.
- با توجه به ویژگی هایی که ارائه میدهد گران است.
- ادغام آن با WooCommerce برای مبتدیان میتواند سخت باشد.
- درگاههای پرداخت ایرانی از آن پشتیبانی نمیکنند.
7. LMS by Masteriyo
LMS by Masteriyo یک پلاگین جدید اضافه شده به فهرست وردپرس و بازار LMS است. تاکنون فقط بیش از 2000 کاربر فعال و تنها 38 امتیاز پنج ستاره از تنها 41 امتیاز کل داشته است. اگرچه آمار به نفع این افزونه نیست، اما در واقع یک افزونه LMS بسیار مناسب برای وردپرس است.
رابط کاربری این افزونه چشمنواز و UX آن برای مبتدیان بسیار مناسب است. این پلاگین اگرچه بسیاری از ویژگیهای خاص و حرفهای را ندارد، اما به اندازهای است که وبسایت آموزشی وردپرس شما را به یک وبسایت موفق تبدیل کند.
استفاده از امکانات عمومی این افزونه رایگان است و برای استفاده از نسخههای حرفهای نیاز به خرید آنها دارید.
نقاط مثبت
- افزونه LMS مناسب برای مبتدیان
- راهاندازی آسان و راحت با Drag and Drop
- امکان ارائه دروس ویدیویی (از روی هاست، YouTube، Vimeo)
- قابل تنظیم و توسعه با چندین افزونه و ادغام
- قابلیت ادغام ووکامرس
- سازگاری با هر موضوعی که از استانداردهای وردپرس پیروی میکند
- بدون هزینههای اضافه
نقاط منفی
- بیشتر ویژگی های پیشرفته فقط در نسخه پریمیوم موجود است.
- برای شروع، فقط میتوانید از این افزونه در یک سایت استفاده کنید.
- درگاههای پرداخت ایرانی از آن پشتیبانی نمیکنند.
نتیجهگیری: معرفی بهترین پلاگین LMS وردپرس
پس از بررسی تمام این مقایسههای آماری، میتوان به این نتیجه رسید که افزونههای Learndash و LearnPress و Tutor LMS از پرطرفدارترین افزونههایی هستند که در حال حاضر در بازار موجودند. هر سه دارای ویژگیهای عالی و کاربردی، امتیاز خوب و پایگاه کاربری بزرگی هستند که از برتری آنها در بازار حمایت میکند. تمامی پلاگینهایی که در این مطلب معرفی کردیم، بهترین پلاگینهای وردپرس بازار هستند. شما میتوانید با توجه به ترجیح و نیازتان، از جمله رایگان یا غیررایگان بودن، تعداد سایتهایی که نیاز به نصب آنها دارید و خدماتی که میخواهید دریافت کنید، انتخاب خود را انجام دهید.
سوالات متداول درباره بهترین پلاگین LMS وردپرس
بهترین LMS برای استفاده با قالب Divi چیست؟
Tutor LMS یکی از بهترین افزونه های LMS برای وردپرس است که می توانید از آن برای ساخت و فروش دوره های آنلاین با قالب Divi استفاده کنید. Tutor LMS از طریق ایجاد بیش از 23 ماژول Divi سفارشی، که میتوانید از آنها برای شخصیسازی کامل دورههای خود استفاده کنید، ساخت دوره را با Divi یکپارچهسازی کرده است.
آیا وردپرس LMS رایگان دارد؟
بله، اکثر افزونههای LMS وردپرس نسخه رایگان دارند. بنابراین، اگر به دایرکتوری وردپرس بروید و پلاگینهای LMS را جستجو کنید، میتوانید آنها را به صورت رایگان دانلود، نصب، فعال و استفاده کنید. اما برای داشتن بهترین بازدهی، باید یک نسخه حرفهای و پریمیوم از افزونههای LMS وردپرس خریداری کنید.
چگونه LMS را روی وردپرس نصب کنیم؟
فرآیند نصب LMS در وردپرس بسیار ساده است. شما فقط باید به داشبورد وردپرس خود و سپس به قسمت Plugins–>Add New بروید. در آنجا یک نوار جستجو خواهید دید. “LMS” را تایپ کنید. سپس افزونه های LMS متعدد برای وردپرس به شما ارائه خواهد شد. از نتیجه جستجو یکی را انتخاب کنید و روی Install کلیک کنید و پس از نصب روی activate کلیک کنید.